Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Κοτόπουλο κατσαρόλας
Υλικά συνταγής
υλικά για το κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
υλικά για τη μαρινάδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα 3/4 του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο (περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.).
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πιλάφι σπυρωτό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6607
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο