Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτόπουλο κοκκινιστό με κυδώνια
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
- 6 κυδώνια
- 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/2 ποτ. κρασ. πετιμέζι
- 1/2 ποτ. κρασ. ξύδι
- 4 κλωναράκΑπόσταγμα από ρύζι και χουρμάδες.ια δενδρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ξύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το πετιμέζι, τη ντομάτα, τον πελτέ, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο ώστε να καλύψει όλα τα υλικά.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν κοτόπουλο και τα κυδώνια είναι μαλακά.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα κυδώνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3468
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο