Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες.
Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Κοτόπουλο α λα Nicoise
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- ⅔ φλιτζ. χυμός ντομάτας
- 2 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 100γρ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 100ml λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Σένα τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στις 2 κ.σ. βούτυρο τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια, αφού τα περάσουμε από αλάτι και πιπέρι.
- Ταυτόχρονα, σ' ένα δεύτερο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μία γάστρα (ή μία κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο).
- Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε προηγουμένως το κοτόπουλο, το σκόρδο και το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και την αφήνουμε να πάρει μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Ρίχνουμε τη σάλτσα να σκεπάσει το κοτόπουλο και βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κολοκυθάκια και τις ελιές και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3142
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο