Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Κοτόπουλο με λάχανο
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 ½ κιλό λάχανο κομμένο σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 συσκευασία εμπορίου ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11121
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο