Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτόπουλο πανέ με σουσάμι στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. σουσάμι
- 2 κ.γ. λεμονοθύμαρο ή θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. με το σουσάμι και το λεμονοθύμαρο. Αλείφουμε τα φιλέτα με ελαιόλαδο και τα πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. απευθείας στο μείγμα. Τα χτυπάμε καλά για να καλυφθούν εντελώς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα με σως μελιού ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας.
Αυτό το ήξερες
Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5092
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο