Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο πανέ
Υλικά συνταγής
για το παναρισμένο κοτόπουλο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1-2 αυγά
- 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
για την σαλάτα
- ½ ρίζα μαρούλι
- 1 ραντίτσιοΙταλικό κόκκινο μαρούλι, πολύ μικρό σε μέγεθος.
- 1 καρότο τριμμένο ή σε φλέικς (προαιρετικά)
- 20γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 60ml. ελαιόλαδο
- 30ml. κρέμα βαλσαμικού
- 1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα.
- Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα. Βάζουμε σε ξεχωριστά πιάτα το αλεύρι, τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και το αυγό. Το αυγό το χτυπάμε αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και τα πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά.. Περνάμε πρώτα από το αλεύρι και τινάζουμε. Έπειτα το βουτάμε στο αυγό και τέλος, στη φρυγανιά.
- Βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στον προθερμασμένο φούρνο.
- Όσο ψήνεται το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε καλά και κόβουμε το μαρούλι και το ραντίτσιοΙταλικό κόκκινο μαρούλι, πολύ μικρό σε μέγεθος. και τρίβουμε το καρότο. Σε σαλατιέρα προσθέτουμε τα υλικά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε την κρέμα βαλσαμικού με την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε από το φούρνο τα φιλετάκια πανέ και τα κόβουμε προαιρετικά σε μπουκιές. Σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για να κόβεται εύκολα το φιλέτο, το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14005
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο