Για να μη μας στεγνώσει το κοτόπουλο την ώρα του ψησίματος, το αλείφουμε κατά διαστήματα με ελαιόλαδο ή βουτυρο.
Κοτόπουλο με κρεμμυδάκια στιφάδο και πατατούλες
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1.5 κιλό περίπου)
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρές λωρίδες
- 10 μικρές πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 10 κρεμμυδάκια στιφάδο ξεφλουδισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες κομμένες σε ζαράκια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. μπράντι
- 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες και το μπέικον.
- Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το μπράντι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τη σος στο κοτόπουλο και τις πατάτες, προσθέτουμε ζεστό νεράκι τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες και ανακατεύουμε.
- Τυλίγουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, αφού χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 50 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4790
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο