Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Κοτόπουλο με ρύζι
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κούπες ζωμός λαχανικών η νερό
- 2 κούπες ρύζι μπονέτ ή καρολίνα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα κοτόπουλα και τα βάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με λάδι και μουστάρδα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την ρίγανη. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό και βάζουμε στο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά και να ψηθούν.
- Προσθέτουμε το ρύζι στο φούρνο, το απλώνουμε να πάει παντού και προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλάτι. Μόλις πιει σχεδόν όλο το ζουμί το ρύζι (να έχει ζουμί όταν το βγάλουμε για να το ρουφήξει και να είναι σπυρωτό το ρύζι), σβήνουμε το φούρνο και αποσύρουμε το ταψί. Ενδιάμεσα δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε αν μαλάκωσε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό. Όταν ρουφήξει το ζωμό σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6443
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο