Κοτόπουλο σοτέ με δενδρολίβανο, λάιμ και τοματίνια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο στη μέση
  • 20 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεγάλα κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 1 γλυκολέμονο (ο χυμός του)
  • 2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε δίσκο κοπής τα κοτόπουλα ή σε λαδόκολλα καρυκεύουμε με αλάτι, μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου και τα κλαδάκια από το δενδρολίβανο. Χτυπάμε τα κοτόπουλα με μπάτη κρέατος ή αν δεν έχουμε με κάτι βαρύ.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρο αν δεν μας αρέσει πολύ η μυρωδιά και λιωμένο αν θέλουμε να έχουμε πιο έντονη γεύση) και τα κοτόπουλα.
  3. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρνώντας ενδιάμεσα μέχρι να ροδίσουν καλά και προς το τέλος σβήνουμε με το χυμό λάιμ. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο για να μην κρυώσουν.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προς το τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα φύλλα βασιλικού.
  5. Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες και τα σερβίρουμε μαζί με τα τοματίνια περιχύνοντας με τους χυμούς που έχουν μείνει στο τηγάνι.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 13095 Εμφανίσεις σήμερα: 2