Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Υλικά συνταγής
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 αβοκάντο
- 300γρ. στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
- 50ml. κρασί λευκό
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 8 παξιμαδάκια λαδιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτά φιλετάκια. Χτυπάμε με μίξερ το μέλι με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε σε γυάλινο μπολ το κοτόπουλο και προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι και το κρασί, το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία .Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες και αλάτι. Αφήνουμε να μαριναριστείΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα φιλετάκια για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πλένουμε την ρόκα και τη κόβουμε σε μικρότερα φύλλα. Καθαρίζουμε το αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά. και το κόβουμε σε φέτες. Προσθέτουμε στο αβοκάντο το μισό χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, αλατίζουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι και ελαιόλαδο (περίπου 4 κουταλιές), τα παξιμαδάκια και το αβοκάντο. Ανακατεύουμε.
- Από πάνω προσθέτουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία και οι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5110
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο