Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Κότσι χοιρινό στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 4 κότσια χοιρινά (περίπου 1500γρ. το ένα)
- 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 καρότα κομμένα στα τέσσερα
- 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
- 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα του)
- 4 κ.σ. χοντρό αλάτι
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα κότσια σε λεκάνη με νερό και το χοντρό αλάτι.
- Την επόμενη ανακατεύουμε το μέλι, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μούλτι ή μίξερ καφέ για να γίνει πηχτό το μείγμα.
- Ξεπλένουμε τα κότσια και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε 1 καρότο κομμένο, 1 κλαδάκι ρίγανη, το κότσι και αλείφουμε με το ¼ του μείγματος με το μέλι. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε καλά την λαδόκολλα και έπειτα το αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για δύο ώρες ακόμη. Στο τέλος του ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα με προσοχή να μην μας φύγουν τα υγρά από τα κότσια και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. αλλά όχι να στεγνώσει. Για να βοηθήσουμε το κρέας σε αυτό μπορούμε να το αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να σταθεί περίπου 20 λεπτά για να κρατήσει τους ζωμούς του.
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 60651
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο