Η μαστίχα έχει ταυτιστεί με τον Άγιο Ισίδωρο. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Ισίδωρος ήταν χριστιανός και οι ειδωλολάτρες τον έπιασαν στο νότιο μέρος της Χίου, τον έδεσαν πίσω από ένα άλογο και τον...
Κουλουράκια με μαστίχα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 300γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ½ κ.γ. σόδα φαγητού
- 1⅓ φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 2 βανίλιες
- 1½ κιλό αλεύρι περίπου
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 90 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε το μπέικιν με ένα φλιτζάνι αλεύρι, τη μαστίχα και τη βανίλια. Χτυπάμε τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά ένα-ένα ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα. Πάνω από τον κάδο του μίξερ διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και τη προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα αρωματικά και λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και εύπλαστη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε σαλιγκαράκια, φατσούλες, πλεξούδες ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε. Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4102
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο