Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).
Κρεμμυδάκια στιφάδο τουρσί
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
- 1250ml νερό
- 1 λίτρο ξύδι λευκό
- ½ φλιτζ. χοντρό αλάτι
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλα (καρφί)
- 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο κόκκοι
- 1 ξύλο κανέλας
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 βάζα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Από βραδύς βάζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το αλάτι στο νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για περίπου δέκα λεπτά. Σουρώνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε αποστειρωμένα βάζα βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα καλύπτουμε με το ξύδι και σφραγίζουμε.
Αυτό το ήξερες
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8341
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο