Κρεμμυδάκια στιφάδο τουρσί

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 1250ml νερό
  • 1 λίτρο ξύδι λευκό
  • ½ φλιτζ. χοντρό αλάτι
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλα (καρφί)
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο κόκκοι
  • 1 ξύλο κανέλας
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 βάζα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Από βραδύς βάζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το αλάτι στο νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για περίπου δέκα λεπτά. Σουρώνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε αποστειρωμένα βάζα βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα καλύπτουμε με το ξύδι και σφραγίζουμε.

Αυτό το ήξερες

Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8341 Εμφανίσεις σήμερα: 1