Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου
Υλικά συνταγής
- 800γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 μήλα λιωμένα
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζ. ξηρό κρασί κόκκινο
- 2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους (καλής ποιότητας)
- 2 κ.σ. ζάχαρη (μαύρη ή καστανή κατά προτίμηση)
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 βάζα των 250γρ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Σοτάρουμε τόσο όσο να μαλακώσει το κρεμμύδι, όχι να καεί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας και αν είναι όπως την θέλουμε την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι ώστε να μην μείνουν τυχόν κομμάτια.
- Βάζουμε την σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα.
- Αφού κρυώσουν εντελώς τα βάζα, τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Αυτό το ήξερες
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7147
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο