Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Κρεμμυδόσουπα Τοσκάνης
Υλικά συνταγής
- 5 ποτήρια νερού ζωμός βοδινού
- 500γρ. κρεμμύδια άσπρα κομμένα σε φέτες
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 2 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε ξανά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για μισή ώρα περίπου.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
- Καλύτερα να σερβιριστεί με φρυγανισμένα ψωμάκια.
Ιταλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι πρέπει να το κοσκινίζουμε για να μη σβολιάζει!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5334
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο