Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Πρασόσουπα
Υλικά συνταγής
για την πρασόσουπα
- 8 ποτήρια νερού ζωμός βοδινού
- 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο στον τρίφτη
- 1 μέτρια πατάτα στον τρίφτη
- 4 κ.σ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. αλεύρι
- χυμός από 1 λεμόνι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για την πρασόπουπα
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνουμε σε άλλο σκεύος το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Προσθέτουμε στο κρεμμύδι τα λαχανικά και το ζωμό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά , από την ώρα που παίρνει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
για το αυγολέμονο
- Χτυπάμε τα υλικά για το αυγολέμονο μαζί και έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από τη σούπα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κόψει το αυγό.
- Όταν φτάσει το αυγολέμονο στη θερμοκρασία της σούπας, το προσθέτουμε στη σούπα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με γαρνιτούρα το μαϊντανό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5157
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο