Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Κρέπες με γαρίδες και ντομάτα
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα
για τη γέμιση
- 500γρ. γαρίδες
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- ½ κ.γ. αλάτι
- ⅓ κ.γ. πιπέρι
- ⅓ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 3 κ.σ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο ή φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
- 5 φύλλα βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ή δυόσμος ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
για τη γέμιση
- Πλένουμε τις γαρίδες και βγάζουμε το εντεράκι τους (αν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε και τις ξεπλένουμε με νερό και ξύδι πριν τις βράσουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.).
- Σε κοχλάζον νερό με ξύδι και αλάτι τις βάζουμε να βράζουν για 10 λεπτά. Βγάζουμε το κέλυφος τους μετά το βράσιμο.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το καρότο, τις πιπεριές και τις καθαρισμένες γαρίδες και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για άλλα 10 λεπτά. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και λίγο από το ζουμί που βράσαμε τις γαρίδες (2-3 κ.σ.).
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε σε πούρο κλείνοντας τις άκρες τους για να μην χυθεί η φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση..
- Περιχύνουμε με τις ντομάτες, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τυρί τριμμένο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε στους 180–200οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8143
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο