Κρέπες με σπανάκι και κοτόπουλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τις κρέπες

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.(όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση

  • 500γρ. σπανάκι
  • 300γρ. κοτόπουλο βραστό
  • 2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς ή 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη προαιρετικά
  • 1 κούπα σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
  • ½ κούπα τριμμένη γκούντα
  • ½ κούπα κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για τις κρέπες

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο ελαφρά το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και προσθέτουμε το σπανάκι. Μόλις μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. το σπανάκι προσθέτουμε τον άνηθο, την πάπρικα, την πάστα πιπεριάς και το κοτόπουλο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε κάθε κρέπα με την γέμιση. Ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη. Στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψί τις κρέπες και περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την γκούντα και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου σαράντα λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 16746 Εμφανίσεις σήμερα: 0