Κρέπες με ψητά λαχανικά και γιαούρτι
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα
για τη γέμιση μίας κρέπας
- 2 φέτες μελιτζάνα
- 1 φέτα πιπεριά πράσινη
- 1 φέτα πιπεριά κόκκινη
- 1 φέτα ντομάτα
- 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
για τη γέμιση
- Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι και λεμόνι.
- Ανοίγουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τα σπόρια, κόβουμε κατά μήκος και έπειτα στη μέση.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες.
- Ψήνουμε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ με λίγο λαδάκι.
- Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε πούρο ή τρίγωνο.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Μπορούμε να παίξουμε με τα λαχανικά, να βάλουμε πατάτα, μανιτάρι, κολοκυθάκι…
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5305
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο