Φρέσκα ή αποξηραμένα τα δαμάσκηνα είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Κατ’αρχήν τα δαμάσκηνα βοηθούν όσους ενδιαφέρονται να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς είναι πλούσια σε φυτικές...
Λαγός με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη
Υλικά συνταγής
για τη μαρινάδα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
για το φαγητό
- 1 λαγός κομμένος σε μερίδες
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 φλιτζ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζ. μαυροδάφνη
- 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 3-4 κόκκους πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το λαγό στη μαρινάδα για 2 μέρες γυρνώντας ενδιάμεσα τα κομμάτια. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί της μαρινάδας και τα κρεμμύδια. Στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κομμάτια του λαγού μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά και προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το πορτοκάλι, το μπαχάρι, τη μαυροδάφνη και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με 2 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1 ώρα και ένα τέταρτο.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο λαγό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση. Το τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε τα δαμάσκηνα Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αυτό το ήξερες
Το κρέας του λαγού έχει λιγότερο λίπος όχι μόνο από αυτό του κόκκινου κρέατος, αλλά και από αυτό του κοτόπουλου. Έχει όμως σχεδόν ίδια χοληστερίνη με αυτή του αρνιού. Είναι πηγή βιταμινών Β και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6435
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο