Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Λαγοτό
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες στο γουδί ή σε φέτες
- 2 φλιτζ. καρύδια σπασμένα
- ½ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.γ. κοφτά αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 4-5 κόκκοι πιπέρι
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Πελοπόννησος (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του χοιρινού στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με την ντομάτα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το πιπέρι και το μπαχάρι. Αφήνουμε να ψηθεί το κρέας σε σιγανη φωτιά προσθέτωντας ελάχιστο νερό αν χρειαστεί.
- Οταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα σκόρδα, αφήνουμε να ψηθούν για λίγη ώρα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα καρύδια και την τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
- Σερβίρουμε το φαγητό με πιλάφι σπυρωτό.
Γενικά
Πελοπόννησος
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7347
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο