Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό με μπύρα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 4 καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 330ml μπύρα (ένα κουτάκι)
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Αφού ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μπύρα, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ½ ώρα.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Συνοδεύουμε το πιάτο μας με ρύζι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9423
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο