Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Λαχανικά στο γκριλ με βινεγκρέτ αντσούγιας
Υλικά συνταγής
- 1 αγγούρι κομμένο στα τέσσερα
- 1 μελιτζάνα κομμένη στα έξι
- 1 κολοκύθι κομμένο στα τέσσερα
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες στα τέσσερα
- 2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
για την βινεγκρέτ
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
- 6 φιλέτα αντζούγιας λιωμένα
- ⅓ φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε με μίξερ τα υλικά για την βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι.. Την κρατάμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 15-20 λεπτά. Γυρνάμε μια φορά τα λαχανικά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
- Βγάζουμε σε πιατέλα τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε . Σερβίρουμε ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μπαγκέτα ζεστή με κρεμμυδάκι.
Αυτό το ήξερες
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8325
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο