Το πολύτιμο ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει πλούσια βιολογική αξία και θεραπευτική δράση σε παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, του δέρματος, του καρδιοαγγειακού συστήματος και στο διαβήτη. Η ποιότητα του ελαιόλαδου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ άλλων και από το στάδιο ωρίμασης των καρπών της ελιάς, ενώ μέτρο της ποιότητάς του είναι η οξύτητά του.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Σολομός ψητός με αρωματικό λαδολέμονο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Για παιδιά, Χωρίς ζάχαρη, Γλυκά, Κέικ
Χειμωνιάτικη σαλάτα στο γκριλ
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές
Αρακάς λεμονάτος με λαχανικά
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian, Για παιδιά, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Φαρφάλες με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Για παιδιά, Γλυκά, Κέικ
Λαχανικά στο γκριλ με βινεγκρέτ αντσούγιας
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές
Tυροπιτάκια με ελαιόλαδο
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
- 1
- 2
- 3
- 4
- επόμενη ›
- τελευταία »