Λαχανόψωμο
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
- 300γρ. ελαιόλαδο
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. μαϊντανός (φύλλα ψιλοκομμένα)
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- λίγα λάπαταΧόρτα με ελαφρά ξινή γεύση. Συλλέγονται την άνοιξη και το χειμώνα.
- 300γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
- βραστό νερό
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε από πάνω λίγο-λίγο ζεστό νερό τόσο όσο θα πάρει η ζύμη για να γίνει μέτρια σε πυκνότητα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα το λαχανόψωμο.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Θεσπρωτία
Ήπειρος
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8520
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο