Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Λεπτές χρωματίδες τηγανητές
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χρωματίδες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- χυμός από 2 λεμόνια
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια.
- Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα κατεψυγμένα ψάρια είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο ψάρι που δεν αλιεύεται στη χώρα μας, αλλά ακόμη και όταν τα φρέσκα που βρίσκετε είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2187
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο