Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Λικέρ βύσσινο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό βύσσινα (χωρίς το κουκούτσι)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 ξύλα κανέλας
- 1 κ.σ. γαρύφαλλο
- μπράντι ή κονιάκ
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπουκάλι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα βύσσινα με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλα. Το σφραγίζουμε καλά. Τα αφήνουμε 1 μήνα στον ήλιο. Κάθε μέρα κουνάμε το βάζο 1 φορά.
- Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα.
- Μετράμε την ποσότητα του χυμού των φρούτων και συμπληρώνουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα μπράντι ή κονιάκ. Έτσι θα έχουμε ένα μέτριο προς δυνατό ποτό.
- Βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα βύσσινα δεν τα πετάμε, ετοιμάζουμε ένα cheesecake βύσσινο και τα χρησιμοποιούμε για την επικάλυψη ή τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
- Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά το σφραγίζουμε καλά για να μην εξατμίζεται.
Αυτό το ήξερες
Η οξύχυμος κερασιά παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για το άσθμα,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12370
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο