Λικέρ βύσσινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό βύσσινα (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ξύλα κανέλας
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο
  • μπράντι ή κονιάκ
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπουκάλι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα βύσσινα με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλα. Το σφραγίζουμε καλά. Τα αφήνουμε 1 μήνα στον ήλιο. Κάθε μέρα κουνάμε το βάζο 1 φορά.
  2. Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα.
  3. Μετράμε την ποσότητα του χυμού των φρούτων και συμπληρώνουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα μπράντι ή κονιάκ. Έτσι θα έχουμε ένα μέτριο προς δυνατό ποτό.
  4. Βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα βύσσινα δεν τα πετάμε, ετοιμάζουμε ένα cheesecake βύσσινο και τα χρησιμοποιούμε για την επικάλυψη ή τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
  5. Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά το σφραγίζουμε καλά για να μην εξατμίζεται.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Η οξύχυμος κερασιά παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για το άσθμα,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12370 Εμφανίσεις σήμερα: 2