Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Λυθρίνια στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 4 λυθρίνια των 250γρ. – 300γρ.
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λυθρίνια από εντόσθια και λέπια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Αλατίζουμε, λαδώνουμε τα ψάρια και τρίβουμε πιπέρι.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τα ψάρια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον θέλει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 29835
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο