1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Κέφαλος ψητός στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 κέφαλοςΤο ψάρι γνωστό και ως μπάφα. Από αυτό παίρνουμε το αυγοτάραχο. ( βάρους 1 – 1 ½ κιλό )
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τον κέφαλο από λέπια και εντόσθια.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να πάρει τη νοστιμιά από το
- αλάτι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Λαδώνουμε το ψάρι και το βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι).
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, το γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί και από αυτήν την πλευρά.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας
το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 46637
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο