Μάφινς με μαύρη σοκολάτα
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. φαρίνα
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. γάλα
- 100γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- μια πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζ. κακάο
- 80γρ. μαύρη σοκολάτα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20 τμχ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε στο μίγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μίγμα.
- Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε θηκάκια στις ειδικές φόρμες για μάφινς (περίπου 20 μικρά). Τοποθετούμε το μίγμα στα κουπάκια με ένα κουτάλι μέχρι τα 3/5 του ύψους τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά περίπου.
- Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7249
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο