Μελιτζάνες και κολοκυθάκια γεμιστά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 κολοκυθάκια στρογγυλά
  • 4 μελιτζάνες
  • 10-12 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 6 ντομάτες ώριμες περασμένες από μούλτι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξύνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες εσωτερικά. Κρατάμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την ψίχα από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ρύζι και αφού το σοτάρουμε ελαφρά το 1/3 από τις ντομάτες. Προσθέτουμε λίγο νεράκι (μισό φλιτζάνι περίπου), την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  3. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια με την γέμιση (γεμίζουμε στα 2/3 και όχι εντελώς κάθε λαχανικό γιατί θα φουσκώσει το ρύζι) και βάζουμε σε γάστρα ή κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε τα γεμιστά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την υπόλοιπη ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι και νερό τόσο όσο να φτάνει στη μέση από τα γεμιστά.
  4. Αν ψήνουμε στην γάστρα και σε φούρνο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου μιάμιση με 2 ώρες. Στην αρχή σκεπασμένο και έπειτα ανοιχτό.
  5. Αν θέλουμε να το φτιάξουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε περισσότερο νεράκι ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος γυρνάμε μια φορά τα γεμιστά.
  6. Σερβίρουμε ζεστό αλλά και κρύο το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 19459 Εμφανίσεις σήμερα: 0