Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου με κουσκούς
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 6 μπούτια κοτόπουλο
- 2 κ.σ. γεμάτες μέλι
- 250ml χυμός πορτοκάλι
- 1 λεμόνι σε φέτες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. δυόσμος
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για το κουσκούς
- 500γρ. κουσκούς
- 1½ λίτρο ζουμί από το κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με μίξερ το μέλι και το ελαιόλαδο. Πλένουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με δυόσμο και ρίγανη. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μέλι και το λάδι και προσθέτουμε το καρότο, το λεμόνι και το κρεμμύδι σε φέτες. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για ενα βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο μισή ώρα πριν το βάλουμε στο φούρνο. Περνάμε τη μαρινάδα από μούλτι και καλύπτουμε τα κοτόπουλα στο ταψί. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η πέτσα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ζουμί από το ταψί να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κουσκούς και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και όταν το κουσκούς έχει ακόμη υγρά (ίσα-ίσα να μην το σκεπάζουν) αλλά έχει μαλακώσει και λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό ή επιπλέον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από το ταψί που το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει το ζωμό και να μαλακώσει.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς.
Αυτό το ήξερες
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Το κουσκούς έχει πιθανότατα καταγωγή από την βόρεια Αφρική, καθώς υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα του 10ου αιώνα, που αποτελούνται από σκεύη κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτού του...
Το θυμαρίσιο μέλι είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11944
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο