Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Μεθυσμένη πουλάδα
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1½ κιλό περίπου)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 15-20 φύλλα φρέσκος δυόσμος
- 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 σφηνοπότηρο τσίπουρο ή τσικουδιά (50ml)
- ½ φλιτζ. μαυροδάφνη
- 2 ποτήρια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο (ή την τσικουδιά)και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ . Προσθέτουμε το κρασί και τη μαυροδάφνη και περιμένουμε άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1½ ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και το δυόσμο να πάρει μία βράση.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμεΡίχνω από πάνω στο φαγητό μου μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του. με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί, όπως στις μακαρονάδες
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3087
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο