Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Μοσχαράκι κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κρέας για κοκκινιστό κομμένο σε μικρές μερίδες(σπάλα, κιλότο, ελιά, χτένι)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
- 800γρ. ντοματάκια κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή σάλτσα ντομάτας σπιτική
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό ή κόκκινο
- ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, η φωτιά θέλουμε να είναι δυνατή. Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά και να θωρακιστεί.
- Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό να σκεπάσει καλά το κρέας. Μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
- Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται υγρά το φαγητό και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10934
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο