Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχαράκι μαριναρισμένο σε μπράντυ και πιπέρι καγιέν
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1½ ποτήρι ζωμός ή νερό
- 1½ φλιτζ. μπράντυ
- 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ή 1 κ.γ. ξερό
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε για 5-6 ώρες (ή από βραδύς) το μοσχάρι με το ½ φλιτζ. μπράντυ, το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό. και το σκόρδο.
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το υπόλοιπο μπράντυ.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια και το ζουμί από το τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα.
- Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και τα υπόλοιπα υλικά.
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
- Με τη σάλτσα που μένει στη γάστρα περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3349
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο