Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Μουρμούρες ψητές στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 4 μουρμούρες των 300γρ. περίπου
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μουρμούρες από εντόσθια και λέπια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), τις μουρμούρες και περιχύνουμε με το κρασί. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20707
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο