Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Μπακαλιάρος σε κουρκούτι
Υλικά συνταγής
για το μπακαλιάρο
- 1 κιλό μπακαλιάρος σε φέτες
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
για το κουρκούτι
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- ⅓ φλιτζ. νερό
- 2-3 κ.σ. ξύδι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για το μπακαλιάρο
- Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο.
- Κόβουμε το μπακαλιάρο σε φέτες και τον βυθίζουμε σε κρύο νερό.
- Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό.
- Η παραπάνω διαδικασία πρέπει να κρατήσει από 12 μέχρι 24 ώρες.
- Στραγγίζουμε τα κομμάτια του ψαριού.
- Αφού ετοιμάσουμε το κουρκούτι σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω, περνάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου απο το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
για το κουρκούτι
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το ξύδι, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Είναι έτοιμο για χρήση.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17110
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο