Οι πρώτοι που πάστωσαν μπακαλιάρο ήταν οι Βάσκοι και το ονόμασαν το ψάρι του βουνού. Στην Ελλάδα ο μπακαλιάρος έφτασε τον 15ο αιώνα. Η νηστεία της Σαρακοστής μας επιτρέπει να τρώμε ψάρι 2 φορές, του...
Μπακαλιάρος με πικάντικη σάλτσα
Υλικά συνταγής
- 1.200 γρ. μπακαλιάρος παστός
- 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τον πελτέ, τον διαλύουμε με την βοήθεια κουτάλας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα γυρνάμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Αφαιρούμε την πέτσα από τον παστό μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια. Τον βάζουμε σε νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε 3 με 4 ώρες. Συνολικά ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3823
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο