Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα
Υλικά συνταγής
- 4 μπαρμπούνια των 250γρ. περίπου
- 160γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα σε φέτες
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ⅓ φλιτζ.φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας λίγο πιο μεγάλα από το κάθε ψάρι.
- Χαράζουμε τα μπαρμπούνια και αλατοπιπερώνουμε.
- Φτιάχνουμε μια φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση..
- Σε τηγανάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Αφού μαραθούν λιγάκι, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με χυμό λεμονιού.
- Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
- Βουτυρώνουμε τις λαδόκολλες.
- Τοποθετούμε σε κάθε μία λίγη από τη φάρσα, έπειτα το μπαρμπούνι και ξανά λίγη φάρσα.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αν τα ψάρια είναι μεγαλύτερα, τα ψήνουμε περισσότερο.
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7149
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο