Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Μπαρμπούνια πλακί
Υλικά συνταγής
- 4 μπαρμπούνια (περίπου 250γρ. το καθένα)
- 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 ντομάτες φρέσκες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι νερό
- ½ φλιτζ. μαϊντανός (φύλλα ψιλοκομμένα)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
- Ετοιμάζουμε σε ένα τηγάνι μια σύβραση, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 10 λεπτά.
- Αλατίζουμε τα ψάρια και τα στρώνουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με τη σύβραση από πάνω και με ½ ποτήρι νερό. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το μαϊντανό στο τέλος.
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6517
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο