Πικάντικη τηγανιά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
  • 3 πράσινες πιπεριές κέρατα, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 μανιτάρια πόρτομπελο σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μπούκοβο ή μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 8 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε το μπράντι. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Διαλύουμε τον πελτέ σ' ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Σβήνουμε με κρασί.
  6. Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., μέχρι το κρέας να τραβήξει τα πολλά υγρά και να γίνει πήξει η σάλτσα μας.
  8. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" κρέας. Υπάρχει κατάλληλο και ακατάλληλο κομμάτι για κάθε χρήση. Συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη σας ανάλογα με τη συνταγή που θέλετε να μαγειρέψετε.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8728 Εμφανίσεις σήμερα: 1