Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" κρέας. Υπάρχει κατάλληλο και ακατάλληλο κομμάτι για κάθε χρήση.
Συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη σας ανάλογα με τη συνταγή που θέλετε να μαγειρέψετε.
Πικάντικη τηγανιά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
- 3 πράσινες πιπεριές κέρατα, κομμένες σε ροδέλες
- 3 μανιτάρια πόρτομπελο σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. μπούκοβο ή μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 8 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το μπράντι. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Διαλύουμε τον πελτέ σ' ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., μέχρι το κρέας να τραβήξει τα πολλά υγρά και να γίνει πήξει η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8728
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο