Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Μπέργκερ με μαρμελάδα κρεμμύδι
Υλικά συνταγής
για τα μπιφτέκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 40ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 σφηνοπότηρο γάλα
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
για το σερβίρισμα
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- μαρμελάδα κρεμμύδι
- μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσί
- 4 φύλλα μαρούλι
- 4 φέτες τσένταρ
- πατάτες τηγανητές
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε 4 ισόπαχα μπιφτέκια. Τα πιέζουμε ώστε να είναι πλατιά.
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τα μπιφτέκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
- Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουν. Θα χρειαστούν περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε τα ψωμάκια και αλείφουμε με μουσταρδομαγιονέζα. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια, μαρμελάδα κρεμμύδι, τσένταρ, μαρούλι και προαιρετικά επιπλέον μουσταρδομαγιονέζα. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5768
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο