Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πατάτες
Υλικά συνταγής
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Πλένουμε τις μπριζόλες. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και αλείφουμε τις μπριζόλες με το μισό μείγμα. Με το υπόλοιπο μείγμα περιχύνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες να πάει παντού το μείγμα. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180οC.
- Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. οι πατάτες προσθέτουμε από πάνω τις μπριζόλες. Ενδιάμεσα τις γυρνάμε μια φορά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Όταν μαλακώσουν οι πατάτες και ροδοκοκκινίσουν οι μπριζόλες, περίπου 1 ώρα μετά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στον φούρνο.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Οι πατάτες εισήχθησαν στην Ευρώπη από την νότιο Αμερική τον 16ο αιώνα. Έγιναν όμως δημοφιλές προϊόν τουλάχιστον 150 χρόνια αργότερα της εισαγωγής τους.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 85050
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο