Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Νιόκι με γρήγορη σάλτσα
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. νιόκι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ίσα ίσα να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν έχετε οποιοδήποτε μπαχαρικό, όπως ρίγανη ή αποξηραμένο βασιλικό, χρησιμοποιήστε το για να δώσετε ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα σας.
Η σάλτσα δεν είναι πολύ δεμένη, Η καλύτερη λύση είναι να βγάλετε τα ζυμαρικά σας 2 λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας και να τελειώσετε το βράσιμο μέσα στη σάλτσα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22926
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο