Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Υλικά συνταγής
- 3 φλιτζ. φαρίνα κοσκινισμένη
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- 2 φλιτζ. νερό
- 2 κ.σ. (30ml) χυμό λεμονιού
- 150ml. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα (1 κέικ)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μεγάλη μπασίνα τη φαρίνα και το κακάο κοσκινισμένα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο λεμόνι και την προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το νερό και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Λαδώνουμε την φόρμα μας και αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 170ο – 180οC για περίπου 45 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6265
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο