Ντοματόρυζο
Υλικά συνταγής
- 3-4 ώριμες ντομάτες
- 1 κούπα ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. δυόσμος (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- πιπέρι
- αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε απο μούλτι. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε 2½ κούπες νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό. Όταν το νερό στη κατσαρόλα πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις πάρει βράση το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο σιγανό και όταν το ρύζι μείνει με λίγο ζουμάκι το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Προαιρετικά προσθέτουμε στο σερβίρισμα μαϊντανό ή βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ψιλοκομμένο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15260
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο