Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Ντοματοσαλάτα με βραστή πατάτα
Υλικά συνταγής
- 2 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές, ώριμες
- 2 πατάτες μεγάλες
- 1/2 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ξύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 κόκκους πιπέρι
- πιπέρι
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά.
- Καθαρίζουμετις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μαζί με αλάτι και τους κόκκους πιπέρι.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε.
- Κόβουμε τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. χοντρό.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε τις ντομάτες με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις πατάτες. Τις ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας κάτω τις πατάτες και από πάνω τις ντομάτες.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο για πιο έντονη γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6013
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο