Ντοματοσαλάτα με βραστή πατάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές, ώριμες
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 1/2 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κόκκους πιπέρι
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα λαχανικά.
  2. Καθαρίζουμετις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μαζί με αλάτι και τους κόκκους πιπέρι.
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε.
  4. Κόβουμε τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. χοντρό.
  5. Αναμειγνύουμε σε μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
  6. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
  7. Αφαιρούμε τις ντομάτες με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.
  8. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις πατάτες. Τις ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
  9. Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας κάτω τις πατάτες και από πάνω τις ντομάτες.

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο για πιο έντονη γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6013 Εμφανίσεις σήμερα: 1