Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Ντοματόσουπα με ψητές ντομάτες
Υλικά συνταγής
- 5½ κιλά ώριμες ντομάτες
- 3 κ.γ. μαντζουράνα ή θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., φρέσκα ή 1 κ.γ. αποξηραμένα
- 10 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φλιτζ. ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας ή λαχανικών
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό, βυθίζουμε το υλικό που μας ενδιαφέρει για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό, τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Αδειάζουμε σε ταψί το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το σκόρδο και τις ντομάτες.
- Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά, τις ψήνουμε για 35 λεπτά και τις περνάμε από μπλέντερ.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και τους δίνουμε μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ακόμη.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών η συνταγή μας είναι και νηστίσιμη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 33828
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο