Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Ομαθιές τηγανητές (Κρητικά λουκάνικα)
Διαδικασία συνταγής
- Χαράζουμε τα λουκάνικα ή τα τρυπάμε και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά.
- Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσουμε ελαιόλαδο, αφού βγάζουν το δικό τους λίπος. Αν πάλι θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Γενικά
Κρήτη
Αυτό το ήξερες
Οι ομαθιές είναι κρητικά λουκάνικα από χοιρινό έντερο και συκώτι. Η προσθήκη σταφίδας, σιταριού και κάστανου δίνει την ξεχωριστή του γεύση.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5836
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο