Παλασίντα (palacsinta) είναι το ούγγρικο όνομα για ένα είδος κρέπας που μοιάζει περισότερο με τηγανίτες. Οι τηγανίτες αυτές φτιάχνονται σε όλες τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης...
Oύγγρικες τηγανίτες (palacsinta)
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. σόδα
- ½ φλιτζ. ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
για τη γέμιση
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέΑμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα πολύ λεπτά. Κυκλοφορούν και στο εμπόριο κομμένα.
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- ¼ φλιτζ. γάλα
- 1 βανίλια
για τη σως σοκολάτας
- ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- ¼ φλιτζ. νερό
- 2 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να γίνουν λεία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε τις τηγανίτες. Βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η τηγανίτα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη γέμιση και σε χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέυουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρεμώδες το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν γεμίσουμε τις τηγανίτες.
- Σε μπαίν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την σως.
- Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από την γέμιση σε κάθε τηγανίτα και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με σως σοκολάτας.
- Αν θέλετε μπορείτε να ζεστάνετε για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρισμα.
Ουγγαρία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορείτε να φτιάξετε την συνταγή σε λιγότερο χρόνο με την ζύμη για κρέπες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7940
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο